Soligt fiskepass

Lite impulsivt bestämde jag och Jonas, sent på fredagskvällen att vi skulle ta ett fiskepass på lördagen 13/4.

Det var ju det första fiskepasset för mig i år och som de flesta fisketokar vet, så blev det inte så mycket sömn den natten.

Jag låg och skruvade mig i sängen och såg framför mig, de stora virvlarna under mitt djupt bugande spö.

Åter och åter och åter igen…

På lördagsmorgonen kom Jonas punktligt som vanligt och under bilfärden bestämde vi oss för hur vi skulle fiska under dagen.

Planen var enkel. Vi letar upp ett ställe som är gynsamt för gäddan så här på våren. Rätt temperatur, hyfsat siktdjup och ett ställe där gäddorna inte behöver bränna energi i onödan.

Sagt och gjort…

Ante (klar)Vi hittade stället vi sökte och höll oss kvar där under större delen av dagen.

De första huggvilliga gäddorna stog på kanterna mot djupare vatten och eftersom vi fiskade med Gunkis nya jiggar, var det inte svårt att nå dem.

Guld var hett i solen, den rekommenderas varmt! Den är galet fin!

aaa03

Även lys grönt funkar fint speciellt i grumligare partier då gärna med sol.

aaa05

aaa06

Roller Gun med sitt lugna rörelsemönster hjälpe oss att locka de första gäddorna till hugg och med rätt vikt på jiggskallen, kunde vi fiska hem dessa underbara beten riktigt sakta.

aaa.07

Morgontimmarna bjöd på ett lugnt och soligt väder och ju längre in på dagen vi tog oss, ju mer tilltog vinden och fisket blev trögare men vi lyckades peta upp några iallafall.

Då funkade orange gult bra med gul buk bra vid trögare grumligare fiske.

aaa01

aaa02 (1)

Det blev allt längre mellan huggen och till sist bestämde vi oss för att vända hemåt. Men en liten peta vi upp på slutet.

aaa04

Totalt hade sex gäddor synat insidan på båten med en topp på runt 5 kilo och några tappade, var vi hyfsat nöjda med dagens fiske.

Vid rampen fick vi en pratstund med andra som fiskat. De hade tydligen haft ett trögt fiske, utan ett enda hugg på hela dagen. Tailbeten, jerk.. Inget hade funkat.

Min personliga gissning är att de inte nådde de stillastående gäddorna på botten med dessa beten. Och att gången, färgen, doften, ja hela tänket i Gunkis nya jiggar är ett vinnande koncept som dom verkligen lyckats bra med. Vill avsluta med att ingen jigg på 2 fisketurer har gått sönder trots en hel del hugg på samma jiggar nu. Vilket är väldigt bra!

Vi ses där ute på vågorna!

/Ante

Annons
Detta inlägg publicerades i Fiske. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s